UNITAS 1 GELIJK WINST UNITAS 2

18 maart 2024 13:00

J.L.

DEEST - Op Sportpark Kremershof speelde Unitas’28 afgelopen weekend tegen SCD’33. Er werd niet gescoord, en daarmee hielden beide ploegen één punt aan het duel over.
In de beginfase kreeg SCD’33 twee goede kansen om de score te openen. Beide keren wist de goed keepende Jur van Hal deze kansen te pareren. Hierna was het Unitas’28 dat de aanval koos. Een schot van Duke Boudewijn spatte echter uiteen op de lat. Hierna bleef Unitas’28 druk zetten, maar tot een uitgespeelde kans kwam het in de eerste helft niet meer. De tweede helft bleef Unitas’28 de bovenliggende partij, maar het ontbrak aan echte scherpte om de vele mogelijkheden uiteindelijk ook met een doelpunt af te ronden. Hierdoor bleef de 0-0 stand op het scorebord. Komende zondag speelt de ploeg van trainer Wout van Blijderveen op het eigen sportpark “De Parken “ tegen U.H.C. en zijn er weer winstkansen

UNITAS 2 – ALVERNA 2 4 – 2
Wamel – Op het eigen sportpark speelde Unitas 2 haar thuiswedstrijd tegen Alverna 2 en na een rommelige start kwam de formatie van trainer Frank Drost na pakweg 20 minuten spelen op 0 - 1 achterstand na een miskleun op het middenveld bij Unitas wat afgestraft werd.. Echter net voor de pauze kwamen de gastheren op gelijke hoogte door een fraaie treffer van Dylan van Haren, 1 – 1.. Een kwartier na de pauze kwam de thuisclub met Tyler Geijtenbeek en Tom van Echteld in het veld voor het eerst op voorsprong, opnieuw was het Van Haren die de keeper van Alverna het nakijken gaf, 2 – 1. Toen 10 minuten later Dylan van Haren na een mooie actie voor de 3e keer raak schoot, 3 - 1 en daarmee zijn hattrick voltooide leek de buit al binnen voor Unitas maar opnieuw kwamen de gasten terug in de wedstrijd en wisten ze de verder prima keepende Stan van der Lee voor de tweede keer te verrassen, 3 – 2 zodat het spannend bleef. Maar met vereende krachten én met Bjorn Elemans en Ruben Nijs in de ploeg was het in de slotfase Roel van Leeuwen die aan alle Alvernese illusies een eind maakte en de beslissende 4 – 2 binnen prikte. Door deze winst staat de ploeg weer op de 5e positie. De wedstrijd van komende zondag 24 Maart uit bij Victoria is verplaatst naar Dinsdag 23 April, Tweede Paasdag maandag 1 April staat de uitwedstrijd bij AAC/Olympia op het programma, de aftrap op sportpark De Polenkamp in Horssen is om 11.00 uur.