WINST UNITAS OP ALVERNA 3 - 1

2 april 2024 13:15

J.L.

Wamel – Op het eigen sportpark wist Unitas gistermiddag (na de 1 – 1 afgelopen donderdag in het restant van de wedstrijd in Horssen bij AAC/Olympia) met 3 – 1 te winnen van Alverna in een wedstrijd waarin de thuisclub de betere ploeg was. Na al enkele kansen wist Pelle Rensink na pakweg 25 minuten de score te openen voor Unitas 1 – 0. Nog voor de pauze verdubbelde de actieve en snelle Yekta Demirtas de voorsprong zodat met een lekker gevoel de kleedkamers opgezocht kon worden, ruststand 2 – 0. Tegen de verhoudingen in kwamen de gasten een kwartier na de pauze op 2 – 1 middels Jesper van Roosmalen. Echter een kwartier voor tijd scoorde de lange blonde parel Tom Derks na een goede aanval de voor Unitas bevrijdende en beslissende treffer. Even later viel Unitas keeper Jur van Hal na een aanvaring met zijn eigen verdediger met een blessure uit en werd vervangen door de nog jeugdige debutant Stan van der Lee die in de slotfase niet op een fout te betrappen was zodat het einde van deze verder sportieve wedstrijd kwam en de drie punten in Wamel bleven. Door deze 4 punten in de afgelopen 4 dagen staat Unitas tezamen met Aquila op een gedeelde 3e positie. Komende zondag 7 April staat de uitwedstrijd bij D.V.S.G. op het programma en wanneer de ploeg van trainer Wout van Blijderveen in goede doen is behoort winst weer tot de mogelijkheden. De aftrap op sportpark De Horst in Groesbeek is om 14.00 uur

VERLIES VOOR UNITAS 2 EN 3
Het 2e elftal speelde in Horssen tegen AAC/Olympia 2 en stonden al binnen een minuut met 1 – 0 achter na een toegekende pingel die verzilverd werd. In de jacht op de gelijkmaker zat het de ploeg van trainer Frank Drost deze keer niet mee en zo kwam ook de ruststand met 1 – 0. In de 2e helft met Luuk Walraven in de ploeg, en later nog Siem van Echteld en Puck van Voorden brachten helaas weinig verbetering. De thuisploeg kwam zelfs op een 2 – 0 voorsprong met een zondagsschot en een slotoffensief van de gasten pakte ook al verkeerd uit zodat bij een uitval in de laatste minuut de 3 – 0 op het scorebord verscheen, weliswaar geflatteerd maar wel verdiend. Komende zondag 7 April de kans op herstel, het hoger genoteerde S.C.P. 3 komt op bezoek en zijn er weer winstkansen. De aftrap in Wamel is om 11.00 uur

Ook Unitas 3 verloor met het kleinst mogelijke verschil van 1 – 0 bij de nummer twee D.S.Z. 3. Na een 0 – 0 ruststand werd het vlak na de theepauze 1 – 0 voor D.S.Z. In de jacht op de gelijkmaker hadden de gasten geen geluk en volgens leider Arjan van der Lee werd er best aardig gevoetbald met dank aan een viertal spelers van het 4e elftal maar het was en bleef 1 – 0. De komende twee zondagen is Unitas 3 vrij en op donderdagavond 18 April wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen S.C.D.’33 2 uit Deest, de aftrap in Wamel is om 20.00 uur