VERLIES UNITAS 1 EN 2

15 april 2024 8:00

J.L.

VERLIES UNITAS TEGEN DIOSA 2 - 5

Wamel – Unitas verloor de tweede thuiswedstrijd in 4 dagen, na de 1 – 3 afgelopen donderdagavond tegen koploper Overasseltse Boys verloor het nu tegen het Balgoyse Diosa met 2 – 5. Weliswaar een geflatteerde uitslag maar uiteindelijk verloor de ploeg van trainer Wout van Blijderveen van zichzelf. De gasten hadden het startschot, al binnen twee minuten had Diosa via Lauke van Empel de bal al achter Unitaskeeper Jur van Hal liggen, 0 – 1. Hierna kreeg Unitas meer grip op de wedstrijd en werd zelfs de betere ploeg. Halverwege deze periode had Sem Kars, na een mooie aanval ingeluid door de goed spelende Maarten van Ingen en goede verdere voorbereiding van Dylan van Haren de bal panklaar voor het intikken, 1 – 1. Erg jammer was het dan ook dat diezelfde Sem Kars niet veel later na een overtreding zich vergreep aan een tegenstander en met rood kon vertrekken. Hierdoor kantelde de wedstrijd in het voordeel van de gasten. In de 2e helft kwamen de gasten op voorsprong via Tim Theunissen, 1 - 2 en had het tiental van Unitas het moeilijk. Toch kwam de thuisclub weer op gelijke hoogte na een doelpunt van invaller Roel van Leeuwen die de Balgoyse keeper Daan ten Broeke kansloos liet met zijn schot in de hoek, 2 – 2. Hierna profiteerde de gasten allengs van hun numerieke meerderheid en liep de ploeg van trainer Dennis Mc Sorland uit naar 2 – 5 door treffers van Tim Theunissen, Luca Hendriks en Lauke van Empel en speelde Unitas een verloren wedstrijd. Komende zondag 21 April speelt Unitas de uitwedstrijd bij Overasseltse Boys en bij winst van de thuisclub kan de kampioensvlag op sportpark De Passelegt in top. Unitas zal er echter alles aan doen dit nog even uit te stellen maar of dat lukken zal is de vraag. De aftrap in Overasselt is om 14.00 uur……..

VERLIES UNITAS 2 BIJ AVIOS/DBV 2 – 1

Alphen – Unitas 2 verloor de uitwedstrijd bij koploper Avios/DBV 2 met het kleinst mogelijke verschil van 2 – 1. Al binnen een kwartier ging de bal op de stip voor de fusieclub. Unitaskeeper Bret Thijssen ranselde de pingel uit zijn doel. Niet veel later kwam de thuisclub dan toch op voorsprong toen de Unitas keeper te ver uit zijn doel kwam en niet meer bij de bal kon. Vijf minuten later was er een prachtige aanval opgezet door Bjorn Elemans die de bal doorschoof naar Siem van Echteld die vervolgens de bal panklaar legde voor Mark Kruijzen en was het 1 – 1. Daar was weinig aan af te keuren. Nog voor de pauze ging de bal voor de tweede keer op de stip, ook nu weer goedkoop gegeven. Ditmaal moest Bret Thijssen vanaf 11 meter zich gewonnen geven, 2 – 1. In de 2e helft kansen aan beide kanten maar gescoord werd er niet. Ook de gasten claimden een pingel maar die kwam er uiteraard niet. In de slotfase had de naar voren opgeschoven Luuk Walraven de gelijkmaker op zijn schoen maar helaas ging de bal net naast zodat een verdiend gelijkspel uitbleef. Op zondag 28 April is de return in Wamel en is er kans op revanche. De wedstrijd van a.s. zondag 21 April is verplaatst naar zondag 5 Mei. Dinsdagavond 23 April staat de uitwedstrijd bij Victoria 2 op het programma, de aftrap op sportpark De Ringelenberg is om 20.00 uur