WINST UNITAS OP AAC/OLYMPIA 2 - 1

29 april 2024 12:45

J.L.

Wamel – Unitas heeft de thuiswedstrijd tegen fusieclub AAC/Olympia met 2 – 1 gewonnen door twee fraaie doelpunten, de ene nog mooier dan de ander van de immer actieve spits Tom Derks. De thuisploeg van trainer Wout van Blijderveen had nog veel verder afstand kunnen nemen van hun opponent maar lieten veel kansen daartoe onbenut. In de slotfase konden de gasten nog enigszins terugkomen in de wedstrijd door een benutte penalty van aanvoerder Wessel van Zwam maar daar bleef het bij. Ook invaller Ruben Nijs had zijn debuut nog kunnen sieren met een doelpunt maar de score bleef met 2 – 1 in Wamels voordeel na deze sportieve streekderby. Resten er nog twee wedstrijden, op Tweede Pinksterdag thuis tegen Niftrik en een week later de uitwedstrijd bij Alverna en zit het seizoen er alweer op……..

NEDERLAGEN VOOR UNITAS 2 EN 3

Unitas 2 kon in tegenstelling tot 2 weken geleden in Alphen geen moment imponeren tegen koploper Avios/DBV 2 en kreeg na een foutenfestival een ongekend pak slaag. Bij de rust stond het al 0 – 4 voor de gasten. In de 2e helft kwam de ploeg van trainer Frank Drost er met diverse invallers wat meer aan voetballen toe maar het leed was al geschiedt. In de slotfase viel er aan beide kanten nog een doelpunt. Eerst ging keeper Bret Thijssen in de fout en stompte de bal in eigen goal en even later aan de andere kant was Maarten van Ingen succesvol bij het laatste zetje uit een scrimmage en liet de Avios/DBV keeper kansloos, eindstand 1 – 5. Komende zondag 5 Mei kans op herstel thuis tegen AAC/Olympia 2, de aftrap is om 11.00 uur

Unitas 3 wist ondanks een hattrick van Mika Broeder geen drie punten over te houden in de thuiswedstrijd tegen DIO’30 5 en verloor met 3 – 5. Ook voor hen komende zondag 5 Mei weer een thuiswedstrijd en wel tegen Batavia 3, de aftrap is eveneens om 11.00 uur.